14. elokuuta 2014

Matka Luovuuteen 2014


Heippa kaikille!

Viime viikonloppu oli kerrassaan huikea. Vietin sen ihanaisten naisten seurassa Bore laivalla Turussa. Kaikki alkoi perjantaina klo 17.00 valokuvaus pajalla, minkä antia olen tähän postaukseen laittanut. Osan kuvista olen hieman muokannut (rajannut, vaihtanut mustavalkoiseksi). 

Valokuvausprojekti oli todella antoisa. Tehtävä oli yksinkertainen. Otamme pareittain kuvia toinen toisistamme, eikä kumpikaan saa sanoa yhtäkään negatiivista sanaa. Ainoastaan kehuja ja rohkaisuja rikkomaan omia rajojaan. Ei kommentteja paremmista kuvakulmista tai ilmeistä, vaan kuvattava päätti itse missä häntä kuvataan ja mistä. Samoin mitään arvostelua ei myöskään osoitettu kuvaajalle, koska meitä oli monen tasoisia eikä kenellekään haluttu luoda paineita. Onneksi parini oli minulle entuudestaan tuttu, joten sellainen ylimääräinen jännitys puuttui. Toisaalta taas huomasin, että oli aika vaikea astua vakavaan rooliin, enkä siinä onnistunutkaan. Se olisi voinut olla helpompaa ventovieraan kanssa....tai sitten ei.

Perjantai-ilta meni kuvaillessa ja sitten menimme Blankoon syömään. En ollut siellä ennen käynytkään, mutta jatkossa varmasti käyn. Ruoka oli lähes taivaallista! Suosittelen :)

Lauantaina oli ensimmäinen Finnabairin "Overemotional"-collage -kurssi. Itseäni jännitti, koska englanninkieleni ei ole paras mahdollinen. Pärjäsin kuitenkin hyvin. Ymmärsin lähes kaiken hänen puheensa ja loput kysyin vierustoveriltani :) 


Finnabair eli Anna Dabrovska on todella hyvä opettaja, joten jos joskus pääset hänen kursseilleen jonnekin päin maailmaa, niin ehdottomasti kannattaa lähteä!


Toisen kurssin lauantaina piti Elina, jossa teimme söpön minialbumin. Minulla jäi tuo työ aika kesken, koska en oikein osannut ajatella mitä siihen laittaisin. Idea tuli kuitenkin selväksi ja sitä on hyvä jatkaa kotona inspiraation iskiessä.


Lauantain myöhäisillassa Rantakertussa nautitun illallisen jälkeen Elina ja Minna keksivät ryhmätyön meidän päämme menoksi. Kaiken lisäksi siinä oli aika raja 40 minuuttia. Ei todellakaan ollut mikään helppo, mutta saimme sen tehdyksi.Sunnuntaina teimme leiskoja. Ensin Minnan opastuksella ja sitten Finnabairin.

Minna antoi meille tyhjän valkoisen paperin, ja meidän piti tehdä leiskalle eli skräppisivulle oma tausta. Tehtävä oli minulle erittäin haasteellinen, sillä tämä oli ensimmäinen leiska ikinä minun askarteluhistoriassa! Jouduinkin pyytämään Minnalta ohjeita ja vinkkejä muutamaan otteeseen kuten myös perus sommittelujuttuja. Onneksi Minna ja vierustoverini Jehkotar jaksoivat neuvoa ja opastaa, ja niinpä minäkin sain jotakin valmista :)
Finnabairin "colorology"-paper layout -kurssi oli huomattavasti helpompi, koska teimme tavallaan "mallin" mukaan. Hän näytti työvaiheittain mitä tehdään, joten siitä oli helppo jatkaa ja toteuttaa omia ajatuksia. Siihen leiskaan olenkin jo todella tyytyväinen. Siitä tuli hieno, vaikka olikin vasta toinen.Lopulta oli siivouksen ja hyvästien aika. Matka on todellakin ollut Matka isolla M:llä. Kotiin viemisinä oli paljon tavaraa joita jaetuista kiteistä jäi ja arvonnoista voitti. Paljon uusia ihmisiä, ihania ihmisiä, samanhenkisiä ihmisiä, toivon mukaan uusia ystäviä :)

Mutta ehkä kaikista eniten Matka antoi minulle lisää luottamusta ja rohkeutta omaan tekemiseen, kaavoista irtautumiseen ja uuden kokeilemiseen. Matka Luovuuteen oli myös matka itseeni ja se tuntui hyvältä!

Kiitokset vielä kaikille kanssasisarille, kurssittajille Minnalle, Elinalle ja Finnabairille. Lisäksi suuret kiitokset myös sponsoreille:


Terkuin,

11 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja töitä. Seuraavaa odotellessa ;)

  VastaaPoista
 2. Kiitos hauskasta ja luontevasta matkaseurasta. Upeita töitä teit. Mä kaappaan sulta tuon yhden kuvan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, oli kiva tutustua paremmin :). Taidan jotenkin arvata minkä kuvan ajattelit kaapata ;). Ole hyvä vain! Yksi ehto tosin: jos skräppäät sen, niin haluan nähdä lopputuloksen :D

   Poista
 3. Mielöttämän ihania töitä!
  Kaunista katseltavaa!!!!

  VastaaPoista
 4. Ihanat kuvat itsestäsi ja upeat työt. Oli kiva tutustua sinuun.
  Kaiken muun lisäksi todellakin matka omaan itseensä oli mahtava kokemus.
  Toivottavasti taas joskus jossain tavataan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti Arja, varmasti nähdään. Aattelin lähteä Leimailutaivaaseen...:)

   Poista
 5. Vautsi miten ihania kuvia ja töitä!!!! Oli mukava nähdä!!! :)

  VastaaPoista
 6. ihania kuvia, tykkään tuosta ekasta mustavalkoisesta kuvasta todella paljon!! oli juu tosi kiva tapahtuma!!!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista! Kaikki palaute on tervetullutta :)